Partners

Partners


Coronabeleid Massage to Move praktijken. We verzoeken cliënten rekening te houden met het navolgende beleid:

MASSAGE

TO MOVE

What moves you?

Inspiratie24 januari 2021

Welk gevoel van een omarming mis jij? 

Aanraking is van levensbelang. Dat weten we natuurlijk al wel en dat is ook aangetoond in diverse onderzoeken. Denk maar eens aan het omstreden onderzoek uit de jaren '50 van de resusaapjes of uit de jaren '90 in het Roemeense kindertehuis: kinderen die niet werden geknuffeld, bleven kleiner aangezien de hersenen zich anders ontwikkelden. Bij aanraking wordt het stresshormoon geremd en maak je o.a. dopamine aan, waar je je prettig door voelt.

In deze tijd raken we elkaar veel te weinig aan. Ik hoor het veel om me heen: “Gelukkig kunnen we elkaar nog wel zien, een beetje bijpraten, maar ik zou je zo graag een knuffel geven.” 

Aanraken is communiceren. Zo kan een omarming veel verschillende dingen betekenen en ook teweegbrengen. Het kan iemand rustig maken, dankbaar, vrolijk, krachtig, gerustgesteld, weerbaar, nieuwsgierig, maar ook geïrriteerd, gestrest, verward of overweldigd. Ik mis het meest het gevoel van wederzijdse waardering en vertrouwen, dat ik krijg als ik mijn vriendinnen omarm. En jij? Welk gevoel mis jij het meest? 

Annelies

Foto: Unsplash

Contact
close slider


    De website van Massage to Move gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.