Partners

Partners


Coronabeleid Massage to Move praktijken. We verzoeken cliënten rekening te houden met het navolgende beleid:

MASSAGE

TO MOVE

What moves you?

Inspiratie5 november 2020

Hoe ga je stress te lijf? Psychiater Esther van Fenema ontwikkelde de mentale schijf van vijf, waarmee je je mentale gezondheid bevordert. Veel klachten, waarmee mensen naar hun huisarts gaan, zijn te herleiden tot te veel (chronische) stress. Wij moeten in de huidige tijd enorm veel prikkels verwerken, en het liefst zo snel mogelijk. Als je ziet hoeveel meer prikkels wij krijgen ten opzichte van enkele decennia geleden? Daar is ons brein in deze kort tijd niet op aangepast. Ook zijn we veel individualistischer geworden en zitten we veel te lang in plaats van dat we bewegen. Dit alles leidt tot stress.

Esther ontwikkelde deze schijf van vijf op basis van haar jarenlange ervaring als psychiater, veelvuldig wetenschappelijk onderzoek en gezond verstand. De schijf is bedoeld als geheugensteuntje, zodat je er dagelijks even op terug kunt grijpen.

De mentale schijf van vijf bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Beweeg voldoende
  2. Plan voldoende rust
  3. Praat over je problemen
  4. Investeer in sociale contacten
  5. Wees matig in telefoongebruik

Het aandeel van ieder deel kan voor elk individu anders zijn. Waar de een zich heerlijk voelt bij een uur bewegen per dag, haalt een ander vooral voldoening uit het afspreken met een goede vriend(in). Wel belangrijk is dat alle onderdelen aan bod komen!

Wil je meer weten of de mentale schijf van vijf? Lees meer.

Contact
close slider


    De website van Massage to Move gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.