Coronabeleid Massage to Move praktijken. We verzoeken cliënten rekening te houden met het navolgende beleid:

MASSAGE

TO MOVE

What moves you?

Inspiratie18 februari 2021

Luisteren naar je lichaam is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe kun je opmerken wat het jou wil zeggen? En wat moet je daar dan vervolgens mee? 

Aanraking kan je helpen om signalen van je lichaam op te merken. Vaak vallen eerst de grote verschillen op, zoals een plek waar je pijn ervaart of misschien voel je ontspanning. Het kan ook zijn dat je helemaal niets voelt. Dat is ook oké. Misschien voel je verschil tussen warm of koud. Door de dynamiek van massage en de rust en focus die kan ontstaan, wordt je opmerkzaamheid steeds gedetailleerder.  We horen dan ook vaker terug dat niet eerder bekend was dat een gebied pijnlijk was of, als dat wel zo was, wat voor een soort pijn ervaren werd. Met gerichte aandacht voor je lichaam, weet je dan ook wat er zich afspeelt en welk thema je misschien al een tijd geen aandacht hebt gegeven. Je ontdekt waar je energie van krijgt en op welk vlak er zorg nodig is. Je erkent wat er is. Wanneer je er geen waardeoordeel aan koppelt, kun je de aandacht laten uitgaan naar wat je lichaam al die tijd al wist of opgeslagen heeft. Vaak weet je ergens wel al dat een bepaald gevoel in je lijf zit en kon je er nog geen woorden aan koppelen. 

Door lichaamsgericht werk kun je naast ontspanning, ook sensaties van emoties, herinneringen of aanwezige pijn of ongemak gewaarworden. Na bewustwording en het benoemen ervan, kun je gaan opruimen. Zo voorkom je dat je een fysieke klacht ontwikkelt of dat het meer plek gaat innemen dan nodig. 

Soms is het erkennen van wat zich in jouw lichaam heeft vastgezet, al voldoende. Het lichaam gaat er zelf mee aan de slag. Ook kan het zijn dat het thema verder uitgewerkt moet worden. Met een goede massagetherapeut, weet je in ieder geval dat je hierin begeleid wordt en dat je ervaring wat lichter mag worden.

Partners


De website van Massage to Move gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Scroll Up
Contact
close slider