Partners

Partners


Coronabeleid Massage to Move praktijken. We verzoeken cliënten rekening te houden met het navolgende beleid:

MASSAGE

TO MOVE

What moves you?

Inspiratie17 januari 2021

Ken jij hem al: de Kaki? Deze zoete vrucht met een stevige schil kun je zo eten of combineren in een salade of dessert. We brengen hem onder de aandacht, omdat hij veel gezondheidsvoordelen kent! De schil kun je eten wanneer de vrucht wat zachter is en dus rijp. Je bewaart hem het liefst buiten de koelkast. Lees zeker even verder als je benieuwd bent hoe het komt dat de vrucht zo goed voor je is!

Om te beginnen is de kaki is rijk aan gezonde voedingsvezels, die zorgen voor een gezonde darmflora. Deze bacteriën spelen een belangrijke rol bij voedselvertering en in de strijd tegen ziekteverwekkers. Verder zorgen vezels voor een goede opname van mineralen. Het eten van een kaki draagt dus bij aan je immuunsysteem en spijsvertering!

In de kaki is veel vitamine A aanwezig. Deze vitamine is belangrijk voor de opbouw van je huid, een goede werking van de ogen, de groei en een goede werking van je afweersysteem. Ook bevat de vrucht veel vitamine C, wat ons eigen lichaam niet aanmaakt. Vitamine C (een antioxidant) hebben we nodig om ons te beschermen voor schadelijke invloeden (denk aan virussen, bacteriën, stress, luchtvervuilende stoffen, zonlicht, etc.). Ook heb je deze vitamine nodig om je energiek te blijven voelen!

Dit fruit bevat veel mangaan. Dit mineraal zorgt ervoor dat diverse enzymen (eiwitten) in je lichaam actief worden, die van belang zijn voor je energiestofwisseling. Ook bevat het kalium, wat één van de belangrijkste mineralen is. Het draagt bij aan je vochthuishouding, zenuwstelsel en bloeddruk). Ook koper is voldoende aanwezig en is een belangrijk mineraal voor de kwaliteit van je bloed, bindweefsel en botweefsel.

Kortom: wat een aanwinst, dat we de kaki gemakkelijk kunnen verkrijgen! Even online een recept opzoeken en kom dan maar op met al die gezondheidsvoordelen!

Contact
close slider


    De website van Massage to Move gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.