Coronabeleid Massage to Move praktijken. We verzoeken cliënten rekening te houden met het navolgende beleid:

MASSAGE

TO MOVE

What moves you?

Inspiratie


Fascia… wat is dat?

16 juli 2020

Onze lichaamsweefsels zijn zo opgebouwd dat er een constante balans is tussen stabiliteit en mobiliteit. We willen niet uit elkaar vallen en willen ons op alle mogelijke manieren kunnen bewegen. Ons bewegingsapparaat zit dan ook ingenieus in elkaar. Niet zo zeer de botten en spieren, maar vooral de fascia zorgt ervoor dat wij rechtop blijven staan en kunnen bewegen, zonder onze vorm te verliezen.

Wat is dat dan, fascia? Fascia is bindweefsel, dat door ons hele lichaam in verschillende lagen over elkaar heen en met elkaar verbonden is. Het zit om organen en spieren en in de spieren om de spierbundels. Het is een combinatie van taaie vezels en een lijmachtige gelei in een waterig medium, dat elke lichaamscel omgeeft. Het houdt het gehele systeem bijeen. Het geeft de samentrekkingen van de spieren door aan de botten en gewrichten voor de beweging en vangt samen met de zenuwen en spieren de krachten op, waaraan we constant blootstaan, zodat we ons staande houden.

Door (vaak herhaalde) bewegingen en houdingswijzigingen (door werkomstandigheden of stress) vervormt de fascia. Er komt spanning op te staan, die door de verbindingen in het hele lichaam voelbaar kan zijn in andere delen van het lichaam. Vergelijk het met een tentdoek. Als je een tentharing te strak spant, is de spanning over het hele tentdoek zichtbaar. De spanning geeft pijnklachten, waar je vanaf wilt. Deze spanning kun je behandelen door diepe druk te geven op de fascia met als doel:

  • De stimulatiedrempel van de overactieve motorische zenuwen te verlagen. Dit zijn de zenuwen die een signaal geven vanuit de hersenen naar de spieren om te gaan bewegen. De zenuwen krijgen als het ware een “reset”.
  • De stroperig geworden fascia weer te laten smelten naar hun oorspronkelijke toestand.
  • De fascia blijvend te veranderen, waardoor de zenuwen en spieren meer ruimte krijgen en zich kunnen aanpassen aan de nieuwe ontspannen situatie.

Zo kun je door ontspanning in de fascia ook ontspanning brengen in het zenuwstelsel en de spieren, waardoor pijnklachten verminderen. Een massage, die erop is gericht de fascia te ontspannen, kan zo pijnklachten verminderen.

Misschien ook interessant voor jou…


Solistisch of in teamverband?

1 oktober 2020

‘Changing the world takes more than everything any one person knows, but not more than we know together. So let’s work together.’ – Simon Sinek Dit is het team waar we trots op zijn! We worden blij van de energie in ons team en waar het ons brengt. De praktijken hebben ieder hun eigenheid en […]

Lees meer …

Een goede massage: verbinding!

24 september 2020

Een kwalitatief goede massagesessie betekent: verbinding! Je kunt jezelf trainen om een steeds betere connectie te maken tussen al wat zich in je gedachten afspeelt en wat je lichaam je heeft te vertellen. Een massagetherapeut kan jou helpen om je aandacht te richten op dat wat je lichaam al weet en voor jou een praktische […]

Lees meer …

Affirmatie
Affirmaties, waarvoor en hoe kun je ze gebruiken?

17 september 2020

Ken je de affirmatie al? Dit is een korte, krachtige zin die omschrijft hoe jij de realiteit wilt laten zijn. Je herhaalt hem regelmatig voor jezelf, waardoor je er zelf in gaat geloven. Dit komt door het illusoire waarheidseffect, dat zorgt dat als je informatie al eens vaker gehoord hebt, je meer geneigd bent om […]

Lees meer …

Partners


De website van Massage to Move gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Scroll Up
Contact
close slider