Partners

Partners


Coronabeleid Massage to Move praktijken. We verzoeken cliënten rekening te houden met het navolgende beleid:

MASSAGE

TO MOVE

What moves you?

Inspiratie



3 juni 2021

Dat een massage van een professional prettig is, weet je vast al. Het levert je echter nog meer op, dan een ontspannen ervaring: het ondersteunt je gezondheid! Het positieve effect van een massage begint al bij aanraking: je lichaam maakt dan het hormoon endorfine ( werkt pijnstillend) en oxytocine (werkt rustgevend) aan. Door de massage zelf maakt je lichaam serotonine aan (verbetert je stemming) en dopamine (is een beloningshormoon). Daarbij daalt je cortisol ook nog eens, waardoor je stressniveau omlaag gaat.

Het effect is echter groter dan alleen de ervaring tijdens de behandeling zelf. Door de massage verzachten je weefsels en wordt hier weer ruimte in gebracht. Natuurlijk in de spierweefsels, maar ook in de fascia die hiermee verbonden is. Je bloedciruculatie verbetert, waardoor zuurstof en voedingsstoffen in je cellen gemakkelijker kunnen worden opgenomen en afvalstoffen gemakkelijker afgevoerd worden. Je adem komt in een rustiger ritme, waardoor je zuurstof- en CO2-gehalte in je bloed meer in balans zullen zijn.

Doordat je de tijd neemt om te (leren) ontspannen, neem je de tijd om de signalen op te merken die je lichaam geeft. Waar ervaar je spanning of pijn en hoe voelt dit dan aan? Zo leer beter herkennen wat je lijf nodig heeft en kun je schade, ongemak en pijn in de toekomst voorkomen. Tijdens de massage herstel je dus en na de behandeling gaat dit effect zeker door!

Naast de fysieke effecten, zijn er ook psychische voordelen: je neemt de tijd om stil te staan, in het hier en nu te zijn en voor ontspanning en bewustwording. Wanneer je dit goed traint, zul je zien dat ook je slaap verbetert. Door de fijne hormonen die je aanmaakt en doordat je je mentaal meer in balans voelt!

Ook wanneer je klacht al lange tijd aanwezig is, kun je het lichaam helpen om aan de slag te gaan met de (oorzaak van de) pijn. In samenwerking met je behandelaar ga je dan aan het werk om je lichaam gezonder te laten zijn. Denk niet 'die klacht hoort nou eenmaal bij mij', maar ga op onderzoek uit met jouw massagetherapeut. Wat is jouw gezondheidsdoel?

Contact
close slider










    De website van Massage to Move gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.